Party Pixie beeldmerk

Opdrachtgever: Party Pixie
Onderwerp: Het maken van een illustratief logo met de echte Pixie als mascotte, om de activiteiten van evenementen planner Party Pixie te promoten.

Een logo of beeldmerk met een dier is altijd leuk om te maken, maar hoe tof is het als je een logo op deze lieverd mag baseren:

Ontmoet Pixie. Kijk dan naar dat snoetje, onweerstaanbaar toch?

Meteen enthousiast aan het werk dus! Mijn opdrachtgever was helder in wat ze wel en niet wilde. Het moest een kleurrijk logo worden, feestelijk met een cartoony versie van Pixie als middelpunt. Meestal maak ik mijn concepten eerst in zwart-wit en probeer ik het kleurgebruik te beperken, maar in dit geval was een full colour logo eigenlijk meteen het uitgangspunt. Daar heb ik met het maken van de concepten ook direct rekening mee gehouden.

4 verschillende concepten, waarvan linksonder toch nog een variant met 1 kleur.

De eerste was het meest Pixie, maar de vlaggetjes waren ook erg leuk. Het combineren van logo’s raad ik zelden aan, maar in dit geval lenen de illustraties en ideeën zich er goed voor. Ik heb daarom het concept in het net gemaakt, zonder lijnen maar met de vriendelijke blik en houding van het eerste concept en met de vlaggetjes.

We zijn er bijna! Deze kijkt toch bijna net zo schattig als het origineel?

Daarna heb ik nog wat aanpassingen gedaan en nog allerlei kleurvarianten gemaakt. Uiteindelijk hebben we 3 vaste kleurvarianten gekozen, zodat Party Pixie voor verschillende evenementen een passend logo kan gebruiken.

Genoeg om te kiezen

Ik had natuurlijk al rekening gehouden met de plaatsing van de typografie, maar op het eind finaliseer ik dit pas met het gekozen lettertype.

Het logo is af en Party Pixie is er klaar voor

Ben jij op zoek naar iemand die het organiseren van tochten, uitjes en feestjes uit handen neemt? Neem dan contact op met Party Pixie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *